Življenje brežiške ulice

iz arhiva Davorja Lipeja, 5

V torek, 29. oktobra 2019, je Društvo 1824 v sklopu Brežiškega oktobra 2019 organiziralo že peto razstavo našega fotografa in snemalca DAVORJA LIPEJA, tokrat z naslovom Življenje Brežiške ulice. Davor Lipej dogajanja v Občini Brežicah že dolga leta spremlja za objektivom, z razstavo in prikazom svojih del pa v nas obudi različne spomine in doživete zgodbe v naši Občini Brežice.

Razstava je torej že tradicionalni oktobrski dogodek Društva 1824. Prvo razstavo del Davorja Lipeja smo v društvu pripravili že decembra 2015 z naslovom: Spremljevalec utripa mesta in Občine Brežice, v letu 2016 so bila njegova dela prikazana na temo Življenje v Občini Brežice, leta 2017 je razstava nosila naslov Brežice po letu 2000, lansko leto pa je prikazovala življenje stavbe Slomškov dom iz časa „Stare šole“, kjer so bile poleg fotografij in posnetkov Davorja Lipeja predstavljene tudi fotografije o življenju nekdanje šole, zbrane od Brežičanov.

Razstava, ki jo je skupaj z avtorjem Davorjem Lipejem sooblikovala in soustvarila Alenka Černelič Krošelj, je tokrat locirana zunaj, med cerkvijo sv. Lovrenca in Slomškovim domom, na Kržičnikovi ulici, na ogled pa bo na voljo do konca marca 2020.

Razstavo je soomogočila Občina Brežice, otvorila pa jo je podžupanja ga. Mila Levec.

S kulturnim programom sta otvoritev razstave popestrila zakonca Elizabeta in Dragutin Križanič, za kar se jima lepo zahvaljujemo.

Vir: Društvo 1824

Otvoritev fotografske razstave, 29. oktobra 2019